Saturday, August 12, 2006





Mauskovitsj verdwenen!

(Eigen berichtgeving - Acklington)

update -update - update - zaterdag 2 september 2006


Mauskovitjs is sinds drie dagen tegen de gewoonte in niet meer gesignaleerd. De kat (Felis sylvestris catus ofte huiskat) van de buren daarentegen zat zopas oplettend, de oren gespitst, vanop een betonpaal twee meter boven de grond te kijken naar de struiken... het begon zachtjes te regenen en tóch bleef ze geconcentreerd zitten kijken ... haar hoofd bewoog soms met kleine snokjes... Ik stel me zo voor dat wanneer je tussen de twee oren van de kat een schotelantenne zou plaatsen, die regelrecht naar het muizengeritsel zou wijzen!

Bovendien kloeg de buurvrouw ook van muizen, en gaat ze vergif zetten ... Mr. M. z'n cyclus is kennelijk voorbij, die wordt gerecycleerd op een of andere manier.

Het was geen Prima Primaat, die Mr. Mauskovitjs, maar wellicht een Mus domesticus (gewone huismuis), dan wel een gemigreerde Microtus arvalis (veldmuis). Maar het mooiste zou een Glis glis of relmuis (!) geweest zijn. Zie http://http://nl.wikipedia.org/wiki/Muis_(dier)

Leve Wikipedia - trouwens!

Oorspronkelijk bericht van medio augustus 2006:

Naast merels, hebben we ook een muis, Mauskovitsj genoemd & genaamd. Die is vrij brutaal hoor. Loopt hier binnen en buiten zoals het hem (of haar, dat is niet duidelijk) belieft. Vorige nacht had ik ze gevangen, tegen de verwachting in! In een kniehoge plastic ton onder het afdakje wat kaasrandjes gelegd, en des middernachts hoorde ik wat gescharrel... en ja hoor: daar was hij - of zij! Zie foto.

Op last van hogerhand werd de muis afgezet op een terrein in de buurt (ik kan hier niet meer details over kwijt). Maar zie: deze middag, zaterdag 12 augustus 2006 werd ze al weer gesignaleerd in ons tuintje...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home