Sunday, October 29, 2006


De Han-dynastie tentoonstelling in september in het Provinciehuis.

Foto: mijn gemalin Claire kijkt aandachtig naar de euh ... knieën van de figuurtjes, die de Keizer vergezelden op zijn reis door en tijdens het hiernamaals.

De Han-dynastie (汉朝, 202 v. Chr. - 220 na Chr.) volgde de Qin-dynastie op en ging vooraf aan de Drie Koninkrijken van China.

Tijdens de Han-dynastie werd China officieel een confuciaanse staat en bloeide het land op: de landbouw, de ambachten en de handel floreerden en de bevolking bereikte het aantal van 50 miljoen. Ondertussen breidde het imperium zijn politieke en culturele invloed uit in Vietnam, Centraal-Azië, Mongolië en Korea alvorens het definitief onder een combinatie van binnenlandse en externe druk instortte. De periode wordt verdeeld in twee subperiodes, namelijk de vroegere Han-dynastie (Qian Han 前 漢) of de Westelijke Han-dynastie (Xi Han 西 漢) 206 v. Chr. - 9 v. Chr. en de recentere Han-dynastie (Hou Han 後 漢) of de Oostelijke Han-dynastie (Dong Han 東 漢) 25 - 220 na Christus. De dynastie werd opgericht door de familie Liu. Tussen deze periodes was een turbulente onderbreking, waarin keizer Wang Mang over China regeerde.
Dank u Wikipedia...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home