Friday, December 08, 2006

Lofzang op Ronaldinho van F.C. Barca
Mooie en slim voetbal: op de foto springt de muur, als op commando, naar boven.
Enkele dagen geleden, op 5 dec 2006 speelde de Spanjaarden van Barcelona ('Barca' in de wandelgangen) in het kader van de Champions League tegen het Duitse Werder Bremen, dat overigens een niet onaardige prestatie neerzette. Maar toch verloor met 2-0. Barca heeft immers voetbalkunstenaars zoals Ronaldinho, de immer het paardengebit blootlachend sympathiek voetbalgenie. Die ook meer dan gemiddeld psychologisch doorzicht heeft...
Wat was er aan de had: Ronaldinho danste met zijn Barcacompanen naar het doel van de tegenstander, ondertussen als terloops de bal meenemend. Soms kleeft het leer aan hun voeten, soms geven ze passen op de hele breedte van het veld en verder waarvoor de aannemer ervan enkel de voet even voorwaarts moet steken om hem aan te pakken. Soms anticiperen ze twee tot drie zetten. De Duitsers werden zenuwachtig want hun gedrilde leger kon deze lichtvoetigheid niet behapstukken, en Ronaldinho werd neergemaaid. Hij kreeg een vrijschop. Zoals gewoonlijk zou hij het muurtje verschalken met een mooie curve, een mooie krul van een bal die boven in de hoek van het doel belandt. Ronaldinho legt aan, de muur springt (zie foto - dank je www.Sporza.be) om het hem zo lastig mogelijk te maken, en... de bal rolt onder de springende muur links de goal in, naast de verbouwereerde keeper. (De 'muur' is het rijtje voetballers dat tussen de trapper van het vrijschop en het doel gaat staan.)
De meester had zijn fenomenale traptechniek niet nodig om deze heren even op grappige manier op hun plaats te wijzen: met een weliswaar niet technisch magistrale goal, maar met een héle slimme!
Ronaldinho wordt zondermeer opgenomen in de cub van de prima primaten. Dank je, R. voor dat mooie moment.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home